Om oss

Hästjuridik/ Hästjurist

Söker du en hästjurist? 


Frida Treschow har unik kunskap inom hästjuridik.


Som hästjurister arbetar jag med att dela med mig av min kunskap för att förhindra att du ska råka illa ut. Jag vill på ett enkelt sätt förklara för dig vad som gäller och hur du bör gå tillväga. Hos mig är inga frågor dumma. Om du redan har råkat illa ut kan jag som hästjurist stödja och vägleda dig för att minimera tvisten.  

Hästjuridik, köp- och försäljning av häst, inackordering, beridare, hästförmedlare, inridning och andra hästtjänster bör alltid ha unika avtal. Kontakta mig gärna (kostnadsfritt första kontakt) för rådfrågning om du är osäker på vad som gäller och när och hur du bör gå tillväga.

Oavsett om du är privatperson, hästföretagare eller arbetar inom branschen kan jag bistå dig med de unika frågor som uppstår inom hästjuridik. Jag anordnar även kurser inom de rättsområden som berör ägande, försäljning och för professionella aktörer inom hästbranschen. Varmt välkommen att kontakta mig om du har frågor som rör hästjuridik.

Jag arbetar på Advokatfirman Litigate och driver sajten Hästjurist.se som även finns på instagram, följ @hastjurist.se för dagliga juridiktips


Hästjurist - Frida Treschow med Lisen Bratt Fredricson
Hästjurist - Frida Treschow med Lisen Bratt Fredricson

Vad jag erbjuder

Jag hjälper dig om du behöver avtalshjälp såväl som hamnat i tvist

Om du t.ex. ska köpa eller sälja häst är det en affär där ofta såväl affärsmässiga som känslomässiga aspekter sätts i spel. Även om ett köp oftast genomförs i god anda och stort samförstånd har jag sett allt för många exempel på när det går fel. Att under hela köpprocessen, vid tidpunkten för köp, före, under och efter köpet ha tänkt igenom och formulerat samtliga hästjuridiska avtal är inte alltid lätt.

 Jag har mångårig kunskap inom området hästjuridik och kan därför förstå och hjälpa till med de specifika frågor som uppkommer kring en affär oavsett om du är köpare eller säljare.

Hästjurist
Hästjurist

Hjälp med avtal

Oavsett om du behöver hjälp med ett köpeavtal, uppstallningsavtal, förmedlingsavtal av häst, fodervärdsavtal, beridareavtal med mera så hjälper jag dig.  

Många gånger kan några få investerade timmar i förväg, leda till många besparade timmar i framtiden. 

 

Hästjurist
Hästjurist

Har det redan blivit fel?

Jag är erfaren hästjurist i processer avseende häst, ett rättsområde som ofta ställer höga krav på hästjuristen för att kunna bygga en brygga mellan veterinärmedicin och juridik på ett sätt som blir pedagogiskt för rättegången.

Hästjurist
Hästjurist

Föreläsningar

Jag har ett brett utbud av föreläsningar inom hästjuridik som riktar sig till dig som är aktiv inom hästbranschen. Jag är flexibel med upplägg och har bl.a. kurser som omfattar: 

* Köp och försäljning av häst

* Inackordering, vad man bör tänka på

* Hästtjänster - vad gäller?

* Hur du undviker att hamna i tvist 

*Upprätta korrekta avtal